Забавление

Организиран Лов

За нашите гости, любители на лова, можем да организираме едно вълнуващо, покачващо адреналина преследване, на диви прасета и всякакъв друг вид дивеч, разрешен за обстрел в региона.


Дяволския мост

Можете да посетите величествения мост, минаващ над река Малка Арда, който се намира на 36км., около 40 минути с кола. За ентусиастите има и пешеходен маршрут през с.Гълъбово. Има различни легенди и много сведения, за строежа на моста, както и за самото име, но ще оставим вълнуващите истории и мистиката да Ви бъдат предадени на място.


Местност „Самотното дърво“

Спокоен пешеходен маршрут, започващ на около 500 метра от Къща за гости „Фонтана“ по обособена Екопътека. Насладете се на чистия горски въздух, напълнете си душата и почуствайте мистиката на Родопа планина.


„По стъпките на тракийските богове“

На територията на община Баните, се намират 3 тракийски каменни храмове:
-Чукара, Босилково – най-старото тракийско светилище
-Карабарун
-Чуката на Гидика


Загражденска екопътека

Загражденската екопътека е една от гордостите на община Баните. Започва от село Загражден, с множество дървени мостове и красиви гледки по Загражденската река, като минава през Загражденските водопади, „Добрин вир“ и се изкачва към село Две тополи. Прехода е само около 6 км., но препоръчваме да предвидите поне 5 часа, за да успеете да се насладите на чудните мостове и гледки. Подходящо място за фотосесии.